PMKMedia App 3.1 Android app video fullscreen fix

PMKMedia App 3.1 Android app video...

Nieuws | 18-02-2015 | Pascal Merks | Reacties


Een kleine update voor de Android App. Ik irriteerde mij er aan dat videos niet fullscreen konden worden afgespeeld in de Android app terwijl het wel werkt als je via de browser naar de webapp gaat. Maar dat wil ik niet ik wil een goed werkende Android Webview apk waar de video gewoon fullscreen werkt.

Aangezien ik geen verstand heb van Android apps en ik gewoon een tooltje gebruik om de apk te maken, ben ik gaan kijken naar een andere manier. Omdat ik het niet in de apk kon fixen ben ik naar een HTML/CSS/Javascript fix gaan kijken.

Ik heb er voor gezorgt dat de video met een klik uit de webapp word gehaald en in een div buiten de webapp word geschaald naar 100% hoog en breed. Dit heb ik met een jQuery script gedaan zodat het originele video deel niet word aangetast en de normale website hier geen hinder aan heeft. Ook heb ik het script ingesloten zodat alleen Android op het script reageert en andere platformen niet.

 

Voorbeeld van het script:

http://pmkmedia.nl/uploads/demos/clicktestvideo5.html

 

Als je in het voorbeeld op het plaatje klikt zie je dat de video er achter in een andere div word gezet en de controles zichtbaar worden. Ook verschijnt er een kruisje om alles weer te resetten/fullscreen af te sluiten. Als je op de video zelf klikt verdwijnt het kruisje en de controles alsof het "echt" fullscreen is.

Probeer het zelf en surf naar de website op je Android telefoon en download de app!

 

Voorbeeld video:

Reacties:

comments powered by Disqus

Laatst toegevoegd

Categorieën

Laatste reacties

Laatste tweets