Een ballonnenboog maken doe je zo

Als je binnenkort gaat trouwen, dan is dat natuurlijk erg spannend. Het moet een leuke dag worden en ook kost het trouwen veel geld. Daarnaast moet er ontzettend veel geregeld worden, zoals het versieren van een ruimte waar je gaat trouwen. Waar veel mensen voor kiezen, is voor het versieren van de deuren van de ruimte met een ballonnenboog. Dit werk kan je uitbesteden aan een bedrijf, maar mocht je er zelf tijd voor over hebben, dan is het ook mogelijk om zelf een te maken. Je vind daar meer informatie over in dit artikel. 

Ballonnenboog

Bouw een frame 

Wanneer je zelf een ballonnenboog wilt maken, is het eerst nodig om een frame te maken waar de ballonnen aan komen te hangen. Het maken van een frame is zeker niet moeilijk, maar het is aan te raden om daar geen staal of hout voor te gebruiken. Dit is in veel gevallen te dik of te scherp waardoor het resultaat niet goed is. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat de ballonnen beschadigd raken en dat is niet de bedoeling. Je kunt het beste sterk ijzerdraad aanschaffen en daarmee een frame maken. 

Het ophangen van de ballonnen

Nu je een frame gemaakt hebt, is het tijd om het project af te ronden. Dit doe je door ballonnen te vullen met helium zodat je een zwevend effect krijgt. Je kunt de ballonnen eenvoudig aan het frame bevestigen door hiervoor ook ijzerdraad te gebruiken. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je de punten van het ijzerdraad altijd moet zien te verbergen.