Hoe goed wordt The Masked Singer echt bekeken?

zie artikel

zie artikel

The Masked Singer is één van de best bekeken televisieprogramma’s van Nederland. Het is bovendien ook één van de best bekeken programma’s van de laatste jaren. De vraag die veel mensen hebben, is hoe goed het nu eigenlijk echt bekeken wordt. Wat kan je zeggen over de kijkcijfers van de uitzendingen en alles wat daarbij hoort? Doordat de televisie meer versplinterd is dan ooit, moet je dit ook op een andere manier berekenen dan voorheen. Dit levert opvallende inzichten op.

zie artikel

Miljoenen live-kijkers

The Masked Singer doet het gewoon goed als programma. De kijkcijfers begonnen rond 1,8 miljoen bij de eerste afleveringen van het eerste seizoen. Daarna begon het te klimmen. Op de top werd er door bijna 4 miljoen mensen gekeken naar één van de afleveringen. Dit was wel tijdens de lockdown toen werkelijk iedereen binnen zat. Sindsdien worden de afleveringen van The Masked Singer op het moment dat ze uitgezonden worden gemiddeld door 2 miljoen tot 2,5 miljoen mensen bekeken. Daarmee is het wekelijks het best bekeken programma van het moment.

Kijkers achteraf

Wat tegenwoordig echter ook een belangrijke factor is, is het aantal kijkers dat achteraf kijkt. Dat zijn de mensen die bijvoorbeeld via RTL XL alsnog kijken naar een uitzending. Omdat niet goed te bepalen is of mensen voor een tweede keer kijken, of uitgesteld kijken, is niet heel precies te zeggen hoeveel nieuwe kijkers dit oplevert. Wel gaat het in ieder geval om enkele honderdduizenden kijkers. Waardoor het totaalaantal per aflevering wel boven de 3 miljoen kijkers uitkomt. Dit natuurlijk wel heel veel voor een televisieprogramma tegenwoordig.

Andere manieren van kijken

Dan zijn er ook nog andere manieren van kijken. Er zijn mensen die het programma opnemen op hun mediabox. Ook zijn er mensen die alleen de highlightclips kijken op bijvoorbeeld social media of YouTube. Daardoor zijn er nog eens enkele tienduizenden mensen die ernaar kijken. In het totaal zou het dus weleens zo rond de 3,8 miljoen mensen kunnen betreffen. Dit komt overeen met het aantal dat naar de best bekeken aflevering ooit keek. Dus dit zou dan ook een heel realistisch cijfer voor dit programma kunnen zijn.