Wat doet Noordwijk Marketing?

Noordwijk marketing

Stichting Noordwijk marketing is een marketingorganisatie die de citymarketing voor gemeente Noordwijk regelt. Noordwijk ligt in Zuid-Holland in de buurt van Leiden. Gemeente Noordwijk bestaat uit 4 dorpskernen, namelijk: Noordwijk binnen, Noordwijk aan zee, de Zilk en Noordwijkerhout. Elk dorpskern heeft iets unieks te bieden. Op 1 januari 2019 zijn Gemeente Noordwijk en gemeente Noordwijkerhout gefuseerd. Als gevolg van deze fusie zijn ook de toeristische organisaties samen gaan werken. Stichting VVV Noordwijk en Stichting VVV Noordwijkerhout werken sinds 1 januari 2019 samen onder de naam Stichting Noordwijk Marketing om Noordwijk aan de buitenwereld te laten zien. Na de fusie hebben de toeristische organisaties wel hun naam en locaties behouden. 

Noordwijk marketing

Wat is citymarketing?

Citymarketing is het erg simpelweg, de strategische promotie van een stad of regio om deze aantrekkelijk te maken voor toeristen en/of bedrijven. Citymarketing is meer dan alleen het aantrekken van bezoekers. Citymarketing heeft 3 doelgroepen: Bezoekers, bedrijven en bewoners. Citymarketing wordt vandaag de dag veel via internet gedaan, maar het is niet bepaald een nieuwe ontwikkeling. Het concept van citymarketing is nog wat nieuw maar het promoten van een stad wordt al voor een langere tijd gedaan. Bij citymarketing staan de sterke kanten en identiteit van de stad of regio centraal. Elke stad heeft een imago en citymarketing organisaties proberen deze te verbeteren. Citymarketing is niet alleen promotie, ook moet een citymarketing bedrijf zorgen voor de realisatie. Als de marketeers een stad of regio op een bepaalde manier neerzetten, moeten deze beloftes ook waar zijn. 

Citymarketing in Noordwijk

Vandaag de dag kun je bijna niet zonder online marketing. Ook steden moeten er gebruik van maken. Het uiteindelijke doel van citymarketing is om bezoekers en bedrijven naar je stad te trekken. Maar ook de lokale middenklasse vast te houden. Citymarketing wordt op vele manieren gedaan. Door promotie op sociale media krijgt ook de buitenwereld een kijkje. Het citymarketing team van Noordwijk heeft deelt de belangrijke informatie voor alle doelgroepen via hun website. Op deze website kan je allerlei informatie met betrekking tot Noordwijk vinden. Van activiteiten tot feitjes over de dorpskernen tot de adressen van verschillende terrassen, hotels en restaurants. 

Wat is online marketing?

Je hebt het begrip ‘online marketing’ nu waarschijnlijk wel zien langskomen. Maar wat is dat nou eigenlijk. Online marketing is alle marketingpraktijken die op het internet plaatsvinden. Oftewel marketing die online plaatsvindt. Online marketing heeft vele voordelen. Een voordeel is dat alles meetbaar is. Hierdoor is het makkelijker om te zien of je doelen realistisch zijn. Ook is online marketing langer zichtbaar voor de bedoelde doelgroep. Online marketing komt in meerdere vormen voor, zoals: Affiliate marketing, email marketing, social media marketing en nog meer. Elke vorm heeft voor en nadelen.